Pro Tip #1
Όταν η εκροή espresso είναι η σωστή, αφήνει ένα χρυσό στρώμα αφρού με ευχάριστη γεύση, πάνω από τον εσπρέσο σου. Εάν ο αφρός είναι λίγος σημαίνει ότι το άλεσμα καφέ που έχει γίνει κράτησε παραπάνω απ’ ότι έπρεπε. Ο ιδανικός χρόνος άλεσης είναι 4-9 δευτερόλεπτα.

Pro Tip #2
Ο μόνος espresso περιέχει 25 – 30ml και ετοιμάζεται σε 25-30’’, ενώ ο διπλός 60ml και 25’’ αντίστοιχα. Στην περίπτωση που η εκροή καθυστερεί μπορείς να αλέσεις τον καφέ σου πιο χοντρό.

Pro Tip #3
Για να φτιάξεις τον τέλειο καφέ χρειάζεσαι ένα συνδυασμό πραγμάτων. Καλή ποιότητα νερού, φρέσκο - καβουρδισμένο καφέ, καθαρό και ρυθμισμένο μύλο άλεσης και αρμονικές κινήσεις από τον barista!

Pro Tip #4
Έκτος από τη σωστή προετοιμασία του espresso, εξίσου σημαντικό είναι και το σερβίρισμα του σε φλυτζάνι που έχει σωστή θερμοκρασία και την κατάλληλη εσωτερική καμπύλη.

Pro Tip #5
Ο ιδανικός χρόνος ετοιμασίας ενός espresso είναι 25 – 30’’. Όταν χρειάζεται λιγότερο ή περισσότερο χρόνο σημαίνει ότι δεν έχει αλεστεί σωστά.

Pro Tip #6
Όταν ετοιμάζουμε ένα espresso το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 90 – 95°, η πίεση της αντλίας του νερού στα 15 – 20 bar, ο αλεσμένος καφές 6 – 8gr και η εκχύλιση στα 25- 30ml. Κάθε λεπτομέρεια μετράει!

Pro Tip #7
Καθάρισε την κεφαλή υποδοχής του κλείστρου πριν αλλά και μετά την παρασκευή του καφέ σου. Εκχύλισε μόνο ζεστό νερό και στη συνέχεια σκούπισε μ’ ένα πανάκι.

Pro Tip #8
Φύλαξε στην κατάψυξη σου μερικά παγάκια καφέ και ρίξε στο ποτήρι σου κάθε φορά που θες να απολαύσεις τέλειο παγωμένο καφέ.