
Espresso
Ο espresso παρασκευάζεται διαπερνώντας
υπό πίεση μικρή ποσότητα σχεδόν βρασμένου
νερού και ατμού (86 έως 95 ° C) μέσα
από λεπτά αλεσμένο και συμπιεσμένο καφέ. O Espresso αποτελεί τη βάση για πολλά άλλα
ροφήματα καφέ.

Espresso Lungo
Μονός espresso, αλλά
με περισσότερη εκχύλιση ζεστού νερού δηλ.
άνω των 40ml (μονός espresso) άνω των 70ml
(διπλός espresso).

Espresso Ristretto
Μονός espresso, 18-20ml,
με μικρότερη δοσολογία νερού
(~30ml) και πιο γρήγορη εκχύλιση
καφέ (18-20’’) για πιο έντονη
και πλούσια γεύση, με λιγότερη
καφείνη.

Cappuccino
Διπλός espresso σε μεγαλύτερο φλιτζάνι,
με αφρόγαλα. Η παραλλαγή Cappuccino
Latte είναι μονή δόση espresso,
με περισσότερο ζεστό γάλα σε γυάλινο
ποτήρι.

Freddo Espresso
Διπλή δόση espresso, 60ml
ανακατεμένα ελαφρά με 2
παγάκια.

Freddo Cappuccinno
Διπλή δόση espresso, 600ml
ανακατεμένα ελαφρά με 2
παγάκια και απλά προσθέτεις κρύο
αφρόγαλα.

Latte Μacchiato
Μονή δόση espresso σε μεγάλο ποτήρι
& ζεστό γάλα. Βάλε ζεστό γάλα, μία
κουταλιά αφρόγαλα και μετά, εκχύλισε
αργά τον espressο, ώστε να σχηματισθεί
ο χρωματισμός 3 επιπέδων.

Mocha
Διπλή δόση espresso σε μεγάλο
φλιτζάνι, με 40ml ζεστή σοκολάτα
και 20ml ζεστό αφρόγαλα.

Espresso Affogato
Σε γυάλινο ποτήρι βάζεις μία
μπάλα παγωτό βανίλια και μία μονή
ή διπλή δόση espresso. Δοκίμασε
και παγωτό καραμέλα για έξτρα
απόλαυση.